A vizák és fogásuk története

Vizafogó

A kezdetek: vizák és az angyalföldi Vizafogó városrész eredete

2017. július 04. - langelaszlo

 

Kedves olvasó!

A blog nem szándékosan indult! :) Valójában eszem ágában sem volt az elején blogot indítani, de mivel felgyűltek a publikálandó anyagok, valahol megosztom másokkal.

A történet úgy indult, hogy kedvenc témám a helytörténet, azon belül is a XIII. kerület.

Korábban jelentek meg Előtte-Utána fotóim, weboldalam, és többek között fotósorozatot csináltam a megszűnt angyalföldi iparvasútról.

vizakepregihorgaszathu.jpgMivel a Vizafogó lakótelepen élek, ezért érdeklődésem ide fordult. Gyerekkorom óta horgászok, ezért a halakat is ismerem.

A legelső kérdés, ami bennem felmerült, hogy miért Vizafogó a városunk neve?

Honnan ered ez? Tényleg fogtak itt vizákat?

Egyáltalán, mi a viza?

Az első felületes olvasmányaimban mindenhol találkoztam azzal a kijelentéssel, hogy a Vizafogón régen sok vizát fogtak, stb.

Ez ugye már a névből is logikus, mit kell itt többet keresni? De több vagy pontosabb adat ezt nem támasztotta alá, és ez felkeltette az érdeklődésemet. 

Itt kezdődött a kutatás, igyekeztem minél több anyagot találni erről, ahonnan csak tudtam. Mindenkinek jó szórakozást kívánok! 

A bejegyzés trackback címe:

https://vizafogo.blog.hu/api/trackback/id/tr3612641957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása